máricus 15-e

 2010.03.14. 23:02

Hát ma volt a skóciában élő magyarok hagyományos évi találkozója. Képek erről és a szerdai bilirdozásról itt:picasaweb.google.com/polyabella/MarciusiEgyHetem# 

Az úgy volt, hogy mivel Kossuth ellátogatott annak idején Skóciába pénzt gyűjteni, így az utazásának a főbb állomásain évről évre összegyűlnek a helyi magyarok, hogy megemlékezzenek máricus 15-ről és találkozzanak különben is.
Ha az idei találkozó Edinburghban volt az egyik egyetemépületben... Nagyjából kb 80-100 fő lehetett a teremben, és majdnem mindenki magyar. Mindenkinek volt kokárdája, szép magyar szalagból (az enyém még most is rajtam). Aztán megkezdődött a műsor: magyar bácsi skót szerelésben skót dudával. Angol nevű kislányok magyar nyelven magyar versek szavalása. Angol néni aangolul magyar mese a kiskakasról meg az ő félkrajcárjáról (magyar népmese kutató skóciában). magyar néni általános ismertető fejtágíttás a címerről, Kossuthról. Magyar emberek magyar vetélkedője Magyarországról. Magyar kisfiú gondolom skót hegedű magyar dalok.angol leves közös elfogyasztása. halálrazabálás magyar és skót édességekből (még vanílsá karika és almás pite is volt). közös fénykép készítés. közös éneklés.

Na, hát ilyesmi. Jópofán telt, és a legmeglepóbb számomra, hogy még a himnusznál sem sírtam el magam... :)

Aztán pedig végre itteni létem első mozizásán is résztvettem, megnéztük az Alíz csodaorzságbant, ráadásul 3D-ben. Ami itt nagyon más, hogy három sortól eltekintve (amik a legjobb helyek) bárhova ülhetsz a jegyeddel.

Na, hát mára rövid bejegyzéssel de, ennyit! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://skotbella.blog.hu/api/trackback/id/tr931840022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása