áttörés

 2009.08.29. 01:04

Hát a héten többször is jártam itt, de sajnos nem volt hozzá elég motivációm, hogy írjak egy postot... De mielőtt végképp elfogy az olvasottságom (a látogatottsági statisztikám rohamosan romlik) és végre van egy-két új történet is, hát gondoltam írok.

Szóval a születésnapom előestéjén hagytam abba. Egy kicsit szomorkodós este után egy vidám reggelre ébredtem. Megleptem magam egy jó nappal, a skót meg sütött az égen, és ez nagyon jó volt! Teljesen felobta a hangulatomat. úgyhogy sétáltam a városban, meg a napsütésben és kávéztam a sétálóutcában a napütésben és nagyon jól éreztem magam!Este meg néhányan összeültünk és ittunk egyet és jól éreztük magunkat. jókat nevettünk, és tényleg jó volt! :) Igaz, hogy nem lehetett mondjuk összehasonlítani, mondjuk asszem a 20-ik szülinapommal (aki ott volt, tudhatja a rendőrös...) vagy lehet, az volt a 21-ik. Én már nem emlékszem. Kinga, vagy lányok???

Na szóval a hetem nagy eseménye a két angolórám!!! :) Merthogy jelenleg úgy áll a szénám, hogy a rengeteg szabdidőmet és pénzemet, meg munkanélküliségemet angolóórákra áldozom. Ugyanis, ha minden igaz, minden nap lesz egy kétórás angolom, különböző csoportokkal...
Hétfő, ha minden igaz, akkor vizsgafelkészítő (na nem kell aggódni, ez nem a rendes középfokú még...), de ennek az időpontja csak jövő hétre lesz meg.
Kedd, este főiskolai angol
Szerda szintén nyelviskola pre-intermediate kurzus (na, ezen voltam szerdán, hát jó volt, bár nem kellett nagyon összeszednem magam ahhoz, hogy jól teljesítsek. De ez nagyon jó lesz a meglevő tudásom biztosítására, meg megszilárdítására, és új ismeretségek kötésére, meg küülönben is! Jól éreztem magamat! Nyolcan voltunk, négy lengyel, egy indiai, egy nepáli is egy cseh, nyolc lány. Linda az angoltanár, és nagyon nagyon kedves és jó tanárnő.)
Szóval csütörtök szintén fősikolai angol este
Péntek meg nyelviskola pre-intermediate/intermediate mix kurzus. Ez volt ma. És jó volt.

Az eheti két angolban nemcsak az volt a nagyon jó, hogy végre emberek között lehettem, hanem hogy égre éreztem, hogy azt csinálom, amiért jöttem, hogy hasznosan töltöm az időmet. Mert félreértés ne essék, nagyon nagyon aranyosak a gyerekek, és nem érzem haszontalannak azt, amit csinálok, meg ez is nagyon jó, de tudom, hogy az igazi lényeg, maiért itt vagyok, az a nyelvtanulás. és végre ráléptem hasznosan erre az útra. És ez annyira feltöltött. Szóval tényleg jó!

Na meg, a másik nagyon jó dolog a mai napban, hogy mikor végetért az óra, akkor az egyik lánnyal még egy órán keresztül együtt voltunk (sétáltunk, teáztunk, és éegfőképpen beszélgettünk). Persze a végére nagyon elfáradtam, de tényleg jól éreztem magamat. Egy lengyel lány, de nagyon szépen beszél angolul. (Hű, a lengyelekről is gyűlik már egy postra való, de azt majd később)

Ja bónusz poén, hogy a nyelviskolás angol órák egy templomban vannak, merthogy itt a templomok kb közösségi házként működnek...

Na, kérek kommenteket, mert azok inspirálnak és különben is jó olvasni. és nemár mindig csak én írjak!!!

Sok puszi mindenkinek

u.i.: ha valakinek felesleges energiái vannak, akkor nemcsak kommentet írhat, hanem e-mailt is, mert olyan jó minden info otthonról, és minden szaftos részletre kíváncsi vagyok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://skotbella.blog.hu/api/trackback/id/tr931345418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a hugod 2009.08.29. 12:44:58

Drága Luca!
a 20. szülinapodon semmi nem volt,nagyon jót buliztunk,de az még a visszafogott verzió volt. az igazi megpróbáltatások a 21.en voltak. Akkor jöttek a rendőrök,és azóta nincs itthon buli nálunk.

Stefkó 2009.08.29. 16:08:57

jó kis bulik voltak azok...

no de képzeld Bella minket is utolért az eső és ma sötét van és hűvös:(

jó olvasni végre egy új postot ;) és emailek is mennek ha válaszok is jönnek rájuk:D

Én, a Mesélő 2009.08.29. 16:11:56

Skótbella, hé, hívasd ki a családhoz is, ahol laksz, a rendőröket!! Léccci-léccci... Az tök poén lenne, megtudják hogyan mulat BuliBéla az egyszeri ministránslány. Egyébként betegség lassan alábbhagy, hosszú mail már nemsokára kopogtat a postafiókodon. (Jóvanna már csak pár nap, azt még kibírod... :P )

Én, a Mesélő 2009.08.29. 16:14:10

@Stefkó: Stef, az abból kimaradókkal nem lehetne megosztani miért is voltak azok olyan jó bulik? Akkor még nem voltam... Epedve várjuk a jobbnál jobb sztorikat.. :)

a hugod 2009.08.29. 20:56:14

@Én, a Mesélő: boccs,h beleszólok... a 21. sznapján kijöttek a rendőrök. állítólag hangos volt a buli. ok,akkr lezárjuk a zenét. bella többedmagával körbejárta a környéket,sehol semmit nem lehetett hallani,akkr nincs gáz. három órával később ismét kopogtattak rendőr barátaink,h ismét telefonáltak miattunk. és kérik bella adatait. de amint újabb telefon érkezik,ki sem jönnek,csk feljelentik. ebben csak az a szép, h aznap éjjel kb három másik buli vt a környéken,plusz egy hatalmas lakodalom. azokat tisztán lehetett hallani. de nem,minket jelentettek fel. de neeeeem,nem. a rendőrség a szomszéd utcában van. véletlenül sem azért jöttek ide,mert elindultak és mi vtunk az elsők,akiket megtaláltak. szval ennyi. azért jó kis buli volt...:)

Skot Bella 2009.08.30. 00:25:35

@a hugod: A kedvencem aznap éjszaka Laci bácsi a szomszéd volt. Aki éjjeli 2-kor azóta sem tudom, hogy mit keresett kint az utcán (lehet, hogy köveket ásott el, hogy aztán másnap kiáshassa őket... :)). na szóval a szomszéd bácsi is bizonygatta nekem, hogy egyáltalán nem vagyunk hangosak és ha kell, ő ezt a rendőröknek is megmondja! :)

Skot Bella 2009.08.30. 00:27:50

@Én, a Mesélő: Ilyen terveim egyenlőre nincsenek. Lehet, hogy majd az itteni búcsú bulimon! :) Na persze nem...
Bár, ma láttam közelről egy kedves arcú rendőr bácsit. lehet, meggondolandó a dolog! :)

a hugod 2009.08.30. 10:37:01

@Skot Bella: @Skot Bella: Bellu...vicces sztori: ha már Laci bácsi szóbakerült. tegnap ugye már meséltem,h arra ébredtem,h vágják ki a fűzfánkat. este pedig azt láttuk (anyáék is) h vki lenyírta a kapu előtt a gazt... tök ciki. vki már nem bírta nézni és inkább lenyírta. de tegnap itt ólálkodott egy közterületis,gondoltuk hátha. most beszéltünk viszont Laci bácsival,nem látta-e,ki követte el ezt a kedvességet. erre ő: hát a papa. mmint a mi nagyapánk...:) Laci bácsi mindent tud,és mindent lát! úgyh vigyázzatok! :D éjjelig fentvan,zongorázik,és FIGYEL! :D

Én, a Mesélő 2009.08.31. 11:20:14

@a hugod: Köszi a történetet. Pomázi pernahajderek vagytok tehát mind.. Fogadok, hogy erkölcsi bizonyítványt sem kapnátok, és a rendőrségen is aktátok van már azóta.. Mellesleg imádom, ahogy rövidítesz: akkor helyett akkr, csak helyett csk.. Látom mögötte a kidolgozott rendszert. Cseppet sem mellesleg sok időt spórol így az egyszeri pomázi gyerkőclány :P
süti beállítások módosítása