hogy buliznak a skótok?

 2009.08.17. 00:11

Ezt a tanulságos mesét most találtam, és nagyon időszerűnek éreztem, hiszen itt vacogok, a takaró alatt a szobámban, egyedül...

"Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket."

De a nyálas csöpögésen túl bulizási szokásokat ígértem:

Tegnap este szerencsém volt az itteni magyar kolónia díszes társaságával megismerkedni, és egy nagyot bulizni...
A bandáról náhány mondat: voltunk 8-an (fiúk-lányok, 20-asok, 30-asok vegyesen), és még vannak vagy 4-en a városban egyéb magyarok. mindenki kedves, aranyos, nyitott ember. Szóval jó kezekben leszek, ne aggójatok! (De Ancsu, és egyéb angolért aggódó emberek, ne ijedjetek meg, szándékomban áll helyiekkel is ismerkedni nyelvtanulás céljából)

Na szóval a sktok bulizási szokásairól a következőket sikerült kiderítenem. mindkét nemnek vannak sajátságosságai (hű, ez egy szép szó). Először is az általam nagyon jól megfigyelt nők jöjjenek.
Hát... Ami biztosan kötelező mindenkinek az a minimum 8 cm magas tűhegyes sarkú cipő, és a miniruha. A kifejezetten hátközépig érő hajad pedig skót lányként négyféle lehet: szőke (az a fehér árnyalatos) loknis, szintén szőke vasalt, vagy barna loknis, esetleg barna vasalt. És kötelező a vasalt frufru. Szóval nagyon változatosak...
Ezenkívül két wc story, bemegyek a bulihely mellékhelységébe, hát az, hogy minden fent elsorolt vasalt lány a hajkeféjével simogatja a haját, még semmi, a földön a tükör előtt hason fekvő, és úgy smineklő lány már jobban megakasztott...

Na, de a pasik, hát khm. Arra nem számítottam, hogy az éjszakát Tarzan (akit először Fredinek hittem a Flinstons klánból) és Cook kapitány közelében fogom tölteni. A többiek azt mondták, hogy minden estére jut egy két beöltözött figura...
De ők még mindig semmik. A lényeg: a skót szoknyás pasik! Nagyon durva! De tényleg, szerintem ehhez a látványhoz foghat nagyon kevés van. Mert az utcán a dudával felszerelve, meg azt mondja az ember, hogy milyen jó, hogy itt ilyen komoly hagyományörzés folyik, és lenne mit tanulni és stb. Na de hogy a tuc tuc zenére, a belőtt hajú fehérgatyás csini fiúk között is ott vannak. Tényleg nagggyon durva!!! Ezt komolyan mindenkinek át kéne élni, mert elmondani nem lehet.

Aztán képzeljétek, ma járam Edinborroban, azaz Edinburghban is. Vagyis inkább lejártam a lábam, amikor 3-tól 8-ig megállás nélkül gyalogolsz. És azzal a biztos tudattal jöttem vissza, hogy még egy-két alkalommal biztosan vissza kell mennem! Gyönyörű. És ráadásul most van az edinburghi fesztivál, ami világhíres, csak éppen én még nem hallottam róla (de ez valószínű, csak az én műveletlenségemről tesz tanuságot...) De a lényege, amit a hasonlóan műveletlen ismerőseimnek a saját tapasztalatom alapján át tudok adni, az az, hogy ilyenkor mindenféle film, meg művészeti ágak képviselői mutatják be az alkotásaikat -van egy csomó fizetős kiállítás, meg bemutató- és tele van a város mutatványosokkal. Mindenféle bohócok, meg bűvészek, meg zsonglórök, meg nem is tudom, szóval tényleg nagyon jó! Végignéztünk vagy 4 ilyen előadást, meg sétáltunk, és készült néhány fénykép is...

Na de élménybeszámolóból most ennyi, megyek aludni, mert holnap jelenésem van a nyelviskolában, ahol majd jól besorolnak valamilyen szintre!

Jóccakát

A bejegyzés trackback címe:

https://skotbella.blog.hu/api/trackback/id/tr881314071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefkó 2009.08.19. 10:18:41

jó hallani h megismerkedtél a magyar kolóniával:) kiváncsi vagyok h mire visszajössz magasabb leszel e nálam a több centis profin használt tűsarkúidban ;)
hiányzol nagyon...

Beavix · http://elclasico.blog.hu 2009.08.20. 01:32:42

The never continuing story... :)

Én, a Mesélő 2009.08.24. 16:11:24

Beavix most ne figyeljen... Na de van-e valami a szoknyájuk alatt, s ha van mi? Ez itt a fő kérdés...

Az én tippem: ott csempészik be a frufrus barátnőjük drótkeféjét, miközben nyomkodják a dudájukat... (a zeneeszközét)

Skot Bella 2009.08.24. 23:33:23

Drága Mesélő, csak Te hiányoztál!!! :) Megélénkült nemcsak a kommentek száma, hanem a kedvem is, hogy újabb postot írjak!
süti beállítások módosítása